MyCakes

Vilka knivar behöver man?

25 Mar 2023

Ett viktigt verktyg i köket, det är kniven, eller knivarna. För det är ju så att det finns idag många olika sorters knivar för olika saker. En kniv som är  bra att ha, det är kockkniven. Med den kan du skära, hacka och tärna råvaror på olika sätt. Denna kniv har en storlek på mellan 18-24 cm. 

Utöver kockkniven är det bra att även satsa på en bra skalkniv samt en brödkniv. Skalkniven passar bra för frukt och grönsaker medan en brödkniv, som namnet antyder är för att kunna skära bröd med.

Två andra bra knivar med allsidighet

Det finns ytterligare två typer knivar som kan vara bradagligknivar, Det är allkniven och santokukniven. 

En allkniv påminner om kockkniven och skalkniven men som i storlek ligger mellan dessa två med en bladlängd på 12- 15 cm. Allkniven kan du använda till att hacka och skära mindre föremål, putsa kött och garnera. På bästaprodukterna kan du jämföra flera allknivar. 

En annan bra kniv är Santouku-kniven som är en japansk kockkniv med många användningsområden.

Specialknivar

Det finns även specialknivar att satsa på, som till exempel tranncherkniven, som passar just för att tranchera kött med, alltså skiva tunna skivor med.

En annan kniv är urbeningskniven, som passar för att ta bort ben på kyckling, fisk och kött.  En filékniv är även det bra att ha, för att kunna filéa fisk med på bra sätt. 

Satsa gärna även på att ha en rejäl köttyxa, en tomatkniv, en ostkniv samt tournierkniv. 

Smidigt använda catering för ditt bröllop

20 Mar 2023

Kanske du är mitt i att planera ditt bröllop? En viktig sak, det är ju maten. Att servera mat på festen efteråt är mycket vanligt. För att spara tid och slippa göra så mycket själva, så kan det vara bra att satsa på catering. Du kan hitta catering för bröllop i Malmö om du behöver. 

Fördelarna med att ta in ett cateringföretag är många. De har erfarenhet och kunskap om att planera och genomföra måltider för stora grupper, vilket kan underlätta för brudparet och deras familj att fokusera på andra viktiga aspekter av bröllopet.

Olika menyer

Ofta är det så att cateringföretag har olika menyalternativ som kan anpassas efter brudparets smak och preferenser. Dock handlar det så klart om vem som tar hand om cateringen. En del företag kan ta fram och skapa en meny bara för er med, samt att det finns de som har fokus på mat från ett annat land.

Andra bra tjänster

Olika cateringföretag kan även ha olika tjänster. En del erbjuder bara att laga maten och leverera den. Andra kan även ha tjänster där det ingår att de servererar den. Sedan finns det de cateringföretag som hyr ut allt runt om, som bord, stolar, porslin, glas och så vidare.

Välj det som passar er

Om ni funderar på att satsa på catering för bröllop i Malmö, så se till att fundera på vad för slags mat ni vill ha och jämför sedan olika cateringföretag.

 

Finns det veganskt kollagen?

2 Mar 2023

Du har säkert hört en hel del om detta med kollagen, annars läs mer om det på Fitnessfrank. Dock är det ju vanligt att kollagen, som är ett protein som främst finns i hår, hud, naglar, ben och ligament, kommer mestadels från animaliska källor, som nötkött eller fisk. Dock finns det numera ett sätt att göra vegansk kollagen. 

Hur kan kollagen vara veganskt?

Istället för att komma från djur kan kollagen nu tillverkas genom att använda genetiskt modifierad jäst och bakterier.

Forskare har funnit att bakterien P. pastoris, i synnerhet, är den mest effektiva och ofta används för att genmanipulera högkvalitativt kollagen.

För att producera kollagen läggs fyra mänskliga gener som kodar för kollagen till mikrobernas genetiska struktur. När generna väl är på plats börjar jästen eller bakterierna att producera byggstenar av mänskligt kollagen.

Pepsin, ett matsmältningsenzym, tillsätts för att hjälpa till att strukturera byggstenarna till kollagenmolekyler med den exakta strukturen av mänskligt kollagen.

Fördelarna med vegansk kollagen

Potentiell lägre kostnad för konsumenterna. Att använda jäst eller bakterier för att producera kollagen är kostnadseffektivt och mycket skalbart i en labbmiljö.

Lägre risk för allergier. Även om den största fördelen är att inga djur skadas, finns det andra fördelar med vegansk kollagen, särskilt för människor som kan ha allergier.

Skönhetsfördelar för veganer

Majoriteten av kollagentillskott på marknaden är djurbaserade, vilket innebär att människor som lever en miljövänlig eller veganvänlig livsstil inte kan komma åt dessa produkter.

Med veganska alternativ tillgängliga kan de nu ta kollagen för att potentiellt hjälpa till att minska uppkomsten av rynkor och stimulera deras kropp att producera mer kollagen naturligt samt stödja gemensamma och matsmältningshälsa.

Baka egna krustader

20 Sep 2022

Något som är riktigt gott att bjuda på, det är fyllda krustader. Det går så klart att köpa färdiga krustader, men det är ju ingen utmaning! Det är bra mycket roligare att kunna bjuda på egenbakade sådana!

För det recept jag ska dela med mig av så är det ett måste att du har ett så kallat krustadjärn.

Ingredienser

  • 200 g vetemjöl
  • 300 g vatten
  • 10 g salt
  • 10 g strösocker
  • 2 äggulor [40 g]
  • 20 g smör, smält

Gör så här

Blanda alla ingredienser till en klumpfri deg. Låt stå ca 30-60 minuter.
Värm frityrolja till 180 grader.
Lägg i krustadjärnet i den varma oljan ett par minuter.
Doppa sedan det varma järnet i smeten, lägg ner det i den varma oljan och fritera tills krustaden är gyllenbrun. Låt rinna av på lite papper.

Goda fyllningar för krustaderna

Sedan var det ju detta med att göra fyllningar att ha i dina krustader. En fyllning jag gillar, det är med löjrom. Löjrom kan du köpa på Löjromsexpressen. Du behöver detta:

  • 2 dl Smetana
  • 1 st Citron
  • 2 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 80 g Löjrom
  • 0.5 st Rödlök
  • 0.2 st krukor Gräslök - färsk

Blanda smetana med rivet citronskal, citronsaft (ca 3 tsk), salt och peppar. Fyll en spritspåse med röran och spritsa smetana i varje krustad.

Toppa varje krustad med löjrom, finhackad rödlök och finhackad gräslök. Lägg upp krustaderna på ett vackert fat och servera!

Det är även gott att göra en röra med räkor. Du blandar då räkor med majonäs, rivet citronskal, oregano, lite citronsaft och toppar sedan med sikrom.

Är det dags att ställa till med fest?

30 Mar 2022

Det finns många anledningar för att ställa till med fest. Det kan vara att någon fyller jämnt, för att fira en högtid, för att det är bröllop eller för att du bara vill samla alla vännerna och göra något kul! Om det är så att ni ska vara hemma, men du har ont om sittplatser, så kan du hyra stolar. Det kan du göra även om ni ska vara ute, eller om det ska vara i en lokal som inte har nog med vare sig stolar eller bord. 

Allra först ut inför en fest, det är att planera den. Samt göra en lista på vad som ska göras och vad som ska handlas. 

Tips för festfixandet

Det är bra att fundera på vilka du ska bjuda och hur många. Samt hur du ska bjuda in dem. Många väljer idag att göra det som ett event via Facebook, men det går även att skicka ut vanliga inbjudningar per post. Var festen ska vara är bra med att planera i fall om det är så att du måste hyra stolar och bord. 

Fundera på hur du vill dekorera och om festen ska ha ett visst tema att gå efter. Fundera även på om det ska bjudas på mat och isåfall vad. Ska du laga själv eller beställa catering?

Lek och aktiviteter kan även det planeras in samt ordna med musik, atingen via en bra spellista på Spotify eller boka ett liveband!

Prinsesstårta

29 Mar 2022

En klassisk tårta, det är just prinsesstårtan. De allra flesta har ätit av en sådan minst en gång! 

Sedan 1800-talet har namnet avsett en mängd andra bakverk, men det som är urspunget till vad vi anser vara en prinsesstårta idag, det kom ut som en recept i en kokbok, vid namn Prinsessornas nya kokbok 1948, sammanställd av hushållsläraren Jenny Åkerström. Den tårtan hade ett överdrag av färgad mandelmassa och var då helt utan sylt. I boken kallas tårtan grön tårta. 

Prinsesstårta idag, den består av en tårtbotten, vispad grädde och vaniljkräm, samt överdragen med marsipan. Ofta förekommer också ett lager sylt, även om det saknas i originalreceptet. Är det sylt, så heter det Operatårta. Marsipanöverdraget på prinsesstårta är vanligtvis grönt med ett tunt lager florsocker ovanpå och tårtan dekoreras ofta med en röd marsipanros eller liknande, medan originalöverdraget istället hade färgad mandelmassa.

Satsa på att ha en bröllopsbuffé utomhus

18 Mar 2022

Är det så att det är ett bröllop i sommar som ni håller på att planera? En stor del av det hela, det är ju festligheterna efteråt och maten och drycken. Att hålla till ute är inte fel då det är sommar, men för säkerhets skull kan det vara bra att satsa på ett festtält. Det i fall vädret beslutar sig för att inte vara på er sida!

När det sedan gäller maten, så är det allra enklast och oftast billigast att bjuda på buffé! Men som med allt annat så finns det både fördelar och nackdelar med det.

För-och nackdelar med buffé på bröllopet

En stor fördel med att ha en buffé är att ni kan då ha en mer informell bröllopsreception samt att det går att förbereda i god tid. Det behöver inte heller tajmas som en trerätters servering måste göra. En nackdel är dock att det är extremt viktigt att det är en bra mathygien. 

På en buffé är det en fördel att ni kan ha vad för rätter ni vill! Det måste inte vara en standardbuffé. En nackdel kan vara att det kan vara svårt att tillgodose gäster med matrestriktioner eller allergier.

En ytterligare fördel är att på en buffé finns många rätter så att varje gäst kan ta av vad den gillar helt enkelt. En nackdel, det är ju att det kan ta tid innan alla anser sig vara klara med maten!

Fira fettisdagen

1 Mar 2022

Idag är det ju fettisdagen och vad passar då bättre än att fira det med att baka och äta egna semlor? 

Den vanliga semlan har ju en fyllning med mandelmassa, men testa dessa i klippet. Det är Roy Fares recept, med en fyllning av både mandel och vanilj!

Ingredienser

14 semlor

Vetedeg - fördeg

200 g mjölk [2 dl]
260 g vetemjöl [4 dl]
25 g jäst

Tillsätt till fördegen

160 g vetemjöl [3 dl]
55 g ägg [1 st]
2 g salt [0,5 tsk]
5 g malen kardemumma [1 msk]
100 g smör, rumstempererat
85 g strösocker [1 dl]

mandelmassa

200 g sötmandel, skållad
200 g strösocker [2,5 dl]
ev vatten

Vanilj- och mandelfyllning

400 g mandelmassa (köpt eller hemgjord)
5 g malen kardemumma [1 msk]
70 g äggula [5 st]
90 g strösocker [1 dl]
30 g majsstärkelse (maizena) [0,5 dl]
1 vaniljstång
250 g standardmjölk [2,5 dl]
15 g osaltat smör
Montering
1 l grädde, vispad
florsocker

Gör så här

Fördeg

Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg. Låt vila i ca 15 minuter.

Vetedeg

Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör någon minut på låg hastighet, sen lite snabbare i cirka 7 minuter tills degen blivit glansig, fin och känns elastisk.
Dela degen på 14 lika stora bitar, cirka 60 g per styck. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i rumstemperatur till dubbel storlek, cirka 1,5-2 timmar.

Grädda mitt i ugnen på 210 grader och grädda i ca 8-10 min eller tills bullen fått en fin gyllenbrun färg.

Mandelmassa

Skålla mandel genom att att koka upp vatten och mandel tills du ser att skalet på mandel börjar skrynkla sig. Häll allt genom en sil och låt rinna av.

Skala varje mandel och lägg i en bunke. Koka upp lite vatten igen och häll över mandlarna och låt dem ligga i blöt i minst 10 min. Häll mandlarna genom en sil och låt rinna av.

Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr.

Mandelfyllning

Blanda kardemumma, äggula, socker och maizena i en bunke.

Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången

Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm.

Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt kallna i kylen minst 2 timmar. Blanda sedan lite i taget av vaniljkrämen med mandelmassan till en slät och fin kräm.

Montering

Klipp med en sax av ett trekantigt lock. Fyll hålet med vanilj- och mandelkräm. Spritsa grädde ovanpå. Sätt på lock och pudra på florsocker.

Är Alingsås Sveriges bästa fika-stad?

14 Jan 2022

Något Alingsås är känt för, det är att vara bra på fika! Bland annat kallas det för caféstaden Alingsås, Sveriges fikahuvdstad så väl som The Capital of Fika. Det är inte så konstigt, eftersom att staden i sig har en gedigen fika-historia samt haft och har otroligt många caféer! Sedan har ju staden även annat, har du behov av en elektriker i Alingsås, så finns det att hitta, så väl som att du i staden kan hitta på saker som bowling, äta på restaurang eller handla! Sedan har de ju även potatisfestivalen varje år, tack vare att det var här Jonas Alströmer anlade den allra första potatisodlingen.

Ett gäng med trevliga caféer

Alingsås har ett 30-tal caféer, här är några av dem:

Ekstedts Bageri & Café

Detta anrika café har sedan 1886 gett alla alingsåsare god fika! Kaffet kommer från Alingsås eget kafferosteri och utbudet av bakverk är fantastiskt!

Nygrens Café

Detta café ligger på en av Alingsås äldsta innergårdar. Detta fikaställe är mycket mysigt och har en inredning som blandar gammalt med nytt. Utbudet av sötsaker är rikt och typiskt svensk-amerikanskt. Sticky Bun Cake, cookies och bärpajer varvas med matiga smörgåsar på egenbakat bröd.

Fler caféer:

  • Café Viola
  • Lennartssons Café
  • Gårdscaféet
  • Gerdas Bageri
  • Hållplats Nolbygård
  • Café Göta

Så är du på besök i Alingsås, se till att besöka minst ett av deras caféer! Det är det väl värt kan jag säga!

Smart med en ismaskin

13 Dec 2021

Is, det kanske man inte direkt är sugen på att använda nu, när det är kallt ute, men det är perfekt då det är varmt ute. Att kunna kyla ner drycker bra, det görs ju bäst genom isbitar! För att underlätta för dig själv, så kan det vara bra att köpa en ismaskin. Det för att slippa frysa i små isfack. För att hitta den allra bästa ismaskinen, så kan du kolla på bästitest365. Sen kan det ju vara bra med is, även om det är vinter, särskilt om du gillar att göra drinkar! 

Vilken ismaskin passar dig?

När du ska köpa dig en ismaskin, så är det bra att fundera lite på hur ofta du tänkt använda den och om du har behov av mycket is på en och samma gång. Då kan det vara bra att satsa på en som är lite kraftfullare så att säga. Sedan är det bra att kolla effekten, då den avgör hur mycket och hur snabbt isen fryser.

Du bör se till att läsa på mer om olika ismaskiner för att se hur de fungerar, samt även läsa bäst i test om dem. Det gör det lite lättare att välja rätt.

Is är ju bra att ha till saften, drinkarna, iskaffet, slushen och en massa mer. Så slipp besväret med att fylla vatten i små fack och ställa in i frysen. Köp en ismaskin istället som löser dina behov av is.

Supergoda fiskrätter

3 Dec 2020

Även om det blir mycket kakor och tårtor i mitt kök, så gillar jag även att laga mat. Något jag har börjat äta mer av det är fisk i olika former. När jag var yngre så vägrade jag äta all sorts fisk, men har mer och mer hittat rätter jag gillar med både fisk och skaldjur. Det är ju rätt bra grejer man får i sig genom att äta fisk, så det är inte bara för att det är gott. Jag har även upptäckt en annan bra sak och det är att det går köpa fisk på nätet med beställ online. Det är ju supersmidigt att få den direkt till dörren, för då är den superfärsk.

Bästa fiskgratängen

Något jag har fått lite dille på att göra nu och äta, det är fiskgratäng. Tänkte dela med mig här av ett bra recept:

Ingredienser
4 portioner
600 g ekologisk torskfilé
1 tsk salt
2 krm vitpeppar, nymald
500 g räkor, oskalade
Potatismos
800 g potatis, mjölig sort
1 dl mjölk, het
2 msk smör
salt, vitpeppar
1 äggula
Sås
cirka 1 dl fiskspad
4 dl matlagningsgrädde
1 msk skaldjursfond, koncentrerad
2 msk vetemjöl
1 msk citron, pressad saft
3 msk dill, hackad
salt, vitpeppar
Servera med
citronklyftor och dill

Så här gör du

Sätt ugnen på 225 grader. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Täck över fisken med bakplåtspapper.
Tillaga fisken mitt i ugnen, cirka 15 minuter. Häll av fiskspadet från formen i en kastrull. Tillsätt matlagningsgrädde, skaldjursfond och vetemjöl. Vispa och låt koka upp. Låt såsen sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna och fördela över fisken. Spara några räkor till dekoration. Häll såsen över fisken.
Skala, skär potatisen i bitar och koka den riktigt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter. Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen. Blanda med het mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar. Rör ner en äggula.
Spritsa eller klicka moset med en sked runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, 10-15 minuter. Dekorera med resten av räkorna, citronklyftor och dill.

Baka med popcorn?

21 Sep 2020

Visst låter det underligt, men att baka med popcorn ger faktiskt rätt goda kakor. Här tänkte jag dela med mig av ett recept jag har testat, där popcorn är en viktig ingrediens. 

Detta behöver du till ca 12 kakor

  • 1 liter popcorn
  • 100 gram smör eller margarin, rumsvarmt är bäst
  • 0.75 dl rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Så här gör du

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Tag sedan fram minst en plåt och lägg på bakplåtspapper. (Kör inte utan papper, det fastnar väldigt lätt då.) Poppa sedan popcornen, eller använd färdigpoppade popcorn

Vispa smöret och sockret så det blir poröst och häll sedan i oljan lite i taget medan du vispar på högsta hastighet. Blanda sedan i alla de torra ingredienserna förutom popcorn. Degen ska var ungefär samma konsistens som mördeg så är den för lös tillsätter du mjöl och är den för hård så droppar du i olja. 

Blanda sist i popcornen och rör runt försiktigt så du inte mosar dem för mycket. Gör sedan små bollar som du placerar på plåtarna och plattar till lite. De kan flyta ut lite så lägg dem inte för tätt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på din ugn. 

När kakorna svalnat kan du toppa dem med choklad, eller äta dem som de är. Perfekta kakor för dig som är överkänslig mot nötter eller mandel, dessutom helt äggfria. Vill du göra dem utan animaliska produkter byter du lätt ut smöret mot veganskt alternativ. 

Fått fina knivar i present

30 Jul 2020

I mitt kök så har jag det mesta jag behöver. Dock mer till bakning än till matlagning. Det är ju främst bakning jag gärna ägnar mig åt. Men för ett tag sedan så fick jag ett helt set med knivar, för olika ändamål i present. Fick bra köksknivar med kvalitet som jag nu sedan dess har använt flitigt. Knivarna är från Global. Såg att man kan läsa om "så avslöjar du förfalskningar av Globalknivar" om man är osäker på om det är rätt sorts knivar. Dock vet jag att mina är äkta, då de är köpta på rätt ställe. 

En sak det är ett måste att ha en bra kniv till är när man skär bröd tycker jag. Särskilt hembakat bröd. På tal om bröd så ska ni få recept på ett mycket gott sådant. 

Surdegsbröd


Ingredienser:
500 g Vetemjöl
500 g Vetemjöl Special
7 dl Vatten
35 g Havssalt
100 g Vetesurdeg
Gör så här:
Börja med att hälla vatten, salt & Vetemjöl Special i en stor bunke.
Blanda om med en stor träslev alt. slickepott innan du häller i surdegen.
Blanda om lite till och häll sedan i Vetemjölet.
Rör ihop till jämn en deg.
Täck över bunken och låt degen jäsa i 2 h i rumstemperatur.

När degen jäst färdigt stjälper du upp den på ett bakbord och viker den lite lätt så att den spänns.
Lägg då ner degen i en väl mjölad jäskorg.
Ställ sedan jäskorgen i en plastlåda med lock – och in i kylskåpet.
Låt degen jäsa i kylskåpet över natten.

Sätt ugnen på 250°C ca en timme innan du ska grädda brödet. Sätt in en baksten, alt. plåt i ugnen.
Vänd upp degen på en bakspade och snitta den.
Skjutsa sedan in den i ugnen, och spraya in lite vatten i botten av ugnen.
Grädda i 250°C i 5 minuter innan du sänker till 200°C och gräddar ytterligare 25-30 minuter.
Innertemperaturen i brödet måste passera 95°C för att brödet ska bli klart.
Låt sedan brödet svalna på ett galler innan du skär i det.

 

 

Skönt med avskildhet på kontoret

5 Mar 2020

Många som jobbar på kontor idag, de är tvingade att sitta i såna här så kallade kontorslandskap. Det innebär att man har ett enda stort rum med skrivbord, stolar och datorer. Man får alltså samsas om en yta. Det finns så klart både fördelar och nackdelar med detta. Det är ju bra att ha nära till kollegorna, sämre är det att man kanske råkar störa varandra. Då är det bra att sätta upp bordsskärmar. En bordsskärm ser i alla fall till att ta bort en del av det störande. Sen finns det ju även såna skärmar man kan sätta på golvet och bygga in skrivborden i små egna kuber om man så säger.

Gör era kollegor glada

När jag jobbade på kontor så hade vi varje fredag fika tillsammans. Man hade ansvaret då och då att ordna med själva fikan. Jag brukade baka själv, medan andra kanske köpte färdigt. Varför inte ta och överraska dina kollegor nu på fredag och baka denna enkla kladdkaka och ta med och bjuda på?

Superenkel kladdkaka

Ingredienser

Kladdkaka
3 dl strösocker
2 st ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 gram smör
2 dl vetemjöl
Garnering
1 msk florsocker

Tillagning
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj en bakform (ca 20 cm i diameter) och pudra över lite vetemjöl.
3. Rör ihop strösocker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner smält smör och blanda i vetemjöl till sist. Bred ut smeten i bakformen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker.

Kärlekstårta

14 Feb 2020

I morgon är det Alla Hjärtans Dag och det ger ju mig en strålande ursäkt till att baka en riktigt överdådig tårta! Jag har letat och letat efter det perfekta recepter och tror mig nu ha hittat det. Er kan jag dessvärre inte bjuda på tårtan, men jag kan bjuda er på inspiration!

← Äldre inlägg

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!