Baka egna krustader

Något som är riktigt gott att bjuda på, det är fyllda krustader. Det går så klart att köpa färdiga krustader, men det är ju ingen utmaning! Det är bra mycket roligare att kunna bjuda på egenbakade sådana!

För det recept jag ska dela med mig av så är det ett måste att du har ett så kallat krustadjärn.

Ingredienser

  • 200 g vetemjöl
  • 300 g vatten
  • 10 g salt
  • 10 g strösocker
  • 2 äggulor [40 g]
  • 20 g smör, smält

Gör så här

Blanda alla ingredienser till en klumpfri deg. Låt stå ca 30-60 minuter.
Värm frityrolja till 180 grader.
Lägg i krustadjärnet i den varma oljan ett par minuter.
Doppa sedan det varma järnet i smeten, lägg ner det i den varma oljan och fritera tills krustaden är gyllenbrun. Låt rinna av på lite papper.

Goda fyllningar för krustaderna

Sedan var det ju detta med att göra fyllningar att ha i dina krustader. En fyllning jag gillar, det är med löjrom. Löjrom kan du köpa på Löjromsexpressen. Du behöver detta:

  • 2 dl Smetana
  • 1 st Citron
  • 2 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen
  • 80 g Löjrom
  • 0.5 st Rödlök
  • 0.2 st krukor Gräslök - färsk

Blanda smetana med rivet citronskal, citronsaft (ca 3 tsk), salt och peppar. Fyll en spritspåse med röran och spritsa smetana i varje krustad.

Toppa varje krustad med löjrom, finhackad rödlök och finhackad gräslök. Lägg upp krustaderna på ett vackert fat och servera!

Det är även gott att göra en röra med räkor. Du blandar då räkor med majonäs, rivet citronskal, oregano, lite citronsaft och toppar sedan med sikrom.

20 Sep 2022

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!