Vilka knivar behöver man?

Ett viktigt verktyg i köket, det är kniven, eller knivarna. För det är ju så att det finns idag många olika sorters knivar för olika saker. En kniv som är  bra att ha, det är kockkniven. Med den kan du skära, hacka och tärna råvaror på olika sätt. Denna kniv har en storlek på mellan 18-24 cm. 

Utöver kockkniven är det bra att även satsa på en bra skalkniv samt en brödkniv. Skalkniven passar bra för frukt och grönsaker medan en brödkniv, som namnet antyder är för att kunna skära bröd med.

Två andra bra knivar med allsidighet

Det finns ytterligare två typer knivar som kan vara bradagligknivar, Det är allkniven och santokukniven. 

En allkniv påminner om kockkniven och skalkniven men som i storlek ligger mellan dessa två med en bladlängd på 12- 15 cm. Allkniven kan du använda till att hacka och skära mindre föremål, putsa kött och garnera. På bästaprodukterna kan du jämföra flera allknivar. 

En annan bra kniv är Santouku-kniven som är en japansk kockkniv med många användningsområden.

Specialknivar

Det finns även specialknivar att satsa på, som till exempel tranncherkniven, som passar just för att tranchera kött med, alltså skiva tunna skivor med.

En annan kniv är urbeningskniven, som passar för att ta bort ben på kyckling, fisk och kött.  En filékniv är även det bra att ha, för att kunna filéa fisk med på bra sätt. 

Satsa gärna även på att ha en rejäl köttyxa, en tomatkniv, en ostkniv samt tournierkniv. 

25 Mar 2023

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!