Är Alingsås Sveriges bästa fika-stad?

Något Alingsås är känt för, det är att vara bra på fika! Bland annat kallas det för caféstaden Alingsås, Sveriges fikahuvdstad så väl som The Capital of Fika. Det är inte så konstigt, eftersom att staden i sig har en gedigen fika-historia samt haft och har otroligt många caféer! Sedan har ju staden även annat, har du behov av en elektriker i Alingsås, så finns det att hitta, så väl som att du i staden kan hitta på saker som bowling, äta på restaurang eller handla! Sedan har de ju även potatisfestivalen varje år, tack vare att det var här Jonas Alströmer anlade den allra första potatisodlingen.

Ett gäng med trevliga caféer

Alingsås har ett 30-tal caféer, här är några av dem:

Ekstedts Bageri & Café

Detta anrika café har sedan 1886 gett alla alingsåsare god fika! Kaffet kommer från Alingsås eget kafferosteri och utbudet av bakverk är fantastiskt!

Nygrens Café

Detta café ligger på en av Alingsås äldsta innergårdar. Detta fikaställe är mycket mysigt och har en inredning som blandar gammalt med nytt. Utbudet av sötsaker är rikt och typiskt svensk-amerikanskt. Sticky Bun Cake, cookies och bärpajer varvas med matiga smörgåsar på egenbakat bröd.

Fler caféer:

  • Café Viola
  • Lennartssons Café
  • Gårdscaféet
  • Gerdas Bageri
  • Hållplats Nolbygård
  • Café Göta

Så är du på besök i Alingsås, se till att besöka minst ett av deras caféer! Det är det väl värt kan jag säga!

14 Jan 2022

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!