Baka med popcorn?

Visst låter det underligt, men att baka med popcorn ger faktiskt rätt goda kakor. Här tänkte jag dela med mig av ett recept jag har testat, där popcorn är en viktig ingrediens. 

Detta behöver du till ca 12 kakor

  • 1 liter popcorn
  • 100 gram smör eller margarin, rumsvarmt är bäst
  • 0.75 dl rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Så här gör du

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Tag sedan fram minst en plåt och lägg på bakplåtspapper. (Kör inte utan papper, det fastnar väldigt lätt då.) Poppa sedan popcornen, eller använd färdigpoppade popcorn

Vispa smöret och sockret så det blir poröst och häll sedan i oljan lite i taget medan du vispar på högsta hastighet. Blanda sedan i alla de torra ingredienserna förutom popcorn. Degen ska var ungefär samma konsistens som mördeg så är den för lös tillsätter du mjöl och är den för hård så droppar du i olja. 

Blanda sist i popcornen och rör runt försiktigt så du inte mosar dem för mycket. Gör sedan små bollar som du placerar på plåtarna och plattar till lite. De kan flyta ut lite så lägg dem inte för tätt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter beroende på din ugn. 

När kakorna svalnat kan du toppa dem med choklad, eller äta dem som de är. Perfekta kakor för dig som är överkänslig mot nötter eller mandel, dessutom helt äggfria. Vill du göra dem utan animaliska produkter byter du lätt ut smöret mot veganskt alternativ. 

21 Sep 2020

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!