Bakpulver kan användas till mycket

Bakpulver det är ju något jag använder ofta, när jag bakar. Men visste ni att det även fungerar bra med rengöring med bakpulver? Det är sant! Eller ja det är väl egentligen bikarbonat, men dessa två saker är i stort sett samma sak, men bikarbonat är mer koncentrerat. Det är bra för att ta bort dålig lukt, det funkar även för att ta bort ingrodda fläckar samt att putsa silver med.

Andra bra saker man kan göra med bakpulver

Det går inte bara göra rent eller baka med bakpulver. Det kan göra äggen lättare att skala med. En av anledningarna till att kokta ägg kan vara svårskalade har att göra med deras ph-värde. Äggvitor har naturligt ett lågt ph och det får dem att hålla fast mer i skalet. Genom att lägga i lite bakpulver i vattnet höjer man alkalinitet och då även ph-värdet, vilket gör det lättare att skala. 

Man kan även få bort dålig lukt på händerna, som vitlök eller räkor genom att gnugga en matsked bakpulver mellan händerna och sedan skölja. 

Tvätta grönsaker är en annan grej man kan göra. Sen finns det säkert en massa saker jag inte vet, men som man kan göra. Men helst använder jag mitt bakpulver så som det ska göras, till att baka med. Ska faktiskt ställa mig och baka idag tänkte jag, men vet inte exakt vad ännu. Det återstår att se!

15 Sep 2018

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!