Bröllopstårta

Idag ska jag skriva lite om ämnet som jag nog brinner för allra mest av alla ämnen: bröllopstårtor. Det finns inget som samtdigt är så vackert, symboliskt och gudagott som en riktigt välgjord bröllopstårta. De är knepiga att göra, för allt måste vara perfekt - och ofta vill man ha den i flera våningar.

Inget utrymme för felsteg

Jag har själv erfarenhet av att få äran att skapa flera bröllopstårtor och aldrig har jag varit så nervös. Timing är allt och man har sällan tid eller utrymme för felsteg. Transport är alltid ett gissel. Tänk att få en sådan uppgift bara för att tårtan glider, smälter eller mosas under transporten till festlokalen. K A T A S T R O F. Tårtan här ovan är en av de bröllopstårtor jag gjort och nog den jag blivit mest nöjd med av alla. Som sockerkaksbas har jag använt ett recept med smak av kanelbulle - bara det! Folk var helt lyriska över smaken! Så lyckat! Och känslan efteråt är oslagbar.

Inspiration från andra bröllop

Jag har varit på ett flertal bröllop på skånska slott under tiden jag levde ihop med en bröllopsfotograf och då passade jag alltid på att samla inspiration till bröllopstårtor, både smaker och utsmyckningar. Jag gillar när man vågar ta ut svängarna lite med sin bröllopstårta, inte bara köra samma klassiska upplägg som alla andra kört i alla tider. Inget plastpar på toppen, utan nåt annat - en överraskning! Vissa har muffinsställ o.dyl. istället för en klassisk tårta och det är också något man kan spinna vidare på.

Jag skulle kunna prata bröllopstårtor i evigheter, men detta får bli ett första inlägg på temat, så kanske det snart kommer en fortsättning.

21 Oct 2017

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!