Desserter och kakor från Sydamerika

Sydamerika har många goda bakverk, desserter och kakor man kan äta. Är man på resa Sydamerika så ska man definitivt testa detta. Det finns lite olika beroende på var i Sydamerika man reser, om man är på resor Brasilien eller om man är i Peru eller Bolivia. En spansk favorit är det som är på bilden, nämligen Churros. Det går även att baka hemma. Delar med mig här av receptetet:

1 stor skål churros, ca 8-10 portioner
3 dl vatten
3 dl mjöl
125 g smör
3 ägg
1 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Fritering:
Olja ( rapsolja fungerar bra)
Topping:
1 dl socker
1 tsk kanel

Gör så här:

Blanda smör, vatten, salt och socker i en kastrull. Låt blandningen koka upp. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och häll sedan i kastrullen med vattnet. Vispa ner mjölet, medan det småkokar vispar du kraftigt tills degen släpper kanterna på kastrullen och blir en klump. Ta bort från plattan och låt svalna. Rör i ett ägg i taget och blanda kraftigt i några sekunder mellan varje ägg. Du kan vispa i äggen med elvisp eller en träslev.

Lägg degen i en spritspåse med stjärntyll. Hetta upp olja. Spritsa ut en churros och klipp av den rakt ner i den heta oljan. Fritera churrosen gyllene, lyft upp med hålslev och låt rinna av på papper. Doppa sedan i kanelsockret. Servera med önskat tillbehör!

Churros smakar allra bäst nyfriterade, men de är även goda några timmar efter fritering. Förvaras bäst på att fat utan att de täcks så de behåller sin frasighet.

Smaker av Brasilien

Har varit i Brasilien, och kan verkligen rekommendera denna plats. När det kommer till desserter så har de en saling blandning. Det eftersom de har influenser från Spanien, Afrika och Amerika. Brasilianare älskar sötskaker. Bland desserterna finns Açaí na tigela, Arroz Doce, Paçoca och många fler. På denna sida, så hittar ni det mesta om dessa olika desserter. De gillar även att ha frukt med i sina desserter. Det finns fler recept på nätet, som ni kan hitta.

9 Apr 2018

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!