Fira brorsans nya jobb

Jag är glad för min brors skull, han har fått ett nytt jobb som har något med säkerhetsventiler att göra, fråga mig inte vad detta är, jag menar, ventiler för säkerhet? Det är lite för avancerat för mig, jag håller mig till det jag kan bäst, nämligen att baka. Jag har lovat att ställa till ett litet kalas här för att fira brorsan med. Det har varit flera år han har varit arbetslös, så det har varit lite jobbigt för honom. Så det är skönt att han ska få börja jobba nu. Det jag ska baka är bland annat en schwarzwaldtårta, för det är brorsans favorit. Självklart får ni receptet här; 

Schwarzwaldtårta

Bottnar
6 äggvitor
1 dl strösocker
100 g hasselnötter
Choklad
300 g mörk choklad 70 %
Apelsingrädde
12 dl grädde
1 msk Cointreau
1 st apelsin, skalet

Bottnar
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitor och strösocker till ett hårt skum.
Mixa hasselnötterna i en matberedare och blanda ner dem i marängen.
Måtta ut 3 lika stora bottnar på ett bakplåtspapper. Spritsa eller bred ut marängbottnarna och grädda dem krispiga i cirka 50 minuter. De kan med fördel stå kvar i eftervärmen och torka.
Choklad
Temperera chokladen genom att smälta 100 g choklad i ett vattenbad. Tag av från värmen och rör ner 200 g finhackad choklad i den smälta chokladen.
Låt svalna och bred ut chokladen tunt till avlånga tungor på ett bakplåtspapper med hjälp av en palett. Låt den stelna. Man kan även breda ut den tunt och skära till fyrkantiga bitar när den stelnat. Pensla även bottnarna med smält choklad på ena sidan.
Apelsingrädde
Vispa grädden fluffig och smaksätt med Cointreau och rivet apelsinskal.
Montering
Bred ett lager grädde mellan alla lager och sedan över toppen på tårtan. Spritsa resterande grädde i klickar över toppen på tårtan.
Sätt chokladflarnen runt tårtan och stick några flarn i toppen på tårtan.

Bjuda hem hela familjen

Ska inte bara baka schwarzwaldtårta, utan det blir en massa annat gott och hela familjen ska bli hembjuden till mig tänkte jag. Det är viktigt att fira saker här i livet, födelsedagar, barn, dop, jobb, ja allt!

20 Sep 2018

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!