Hur ofta gör ni rent ugnen?

Hur ofta gör ni rent er ugn? Göra rent i ugnen är rätt viktigt. Särskilt om man som jag använder den i stort sett dagligen. Ju mer sällan man gör det, desto svårare kommer det vara att få rent den. Varje gång ugnen är i gång så bränner ju det fast, det som finns där inne, om det är gammal smuts, fett eller annat. Jag gör en större rengöring varje vecka i min ugn, samt att jag efter varje gång använt den torkar ut, ser till att det inte finns smulor och annat och så vidare.

Viktig med ren ugn när man bakar

Om man bakar mycket, som jag gör, så är det extra viktigt att det är rent i ugnen. Man vill ju inte att bakverken ska ta smak av annat eller hur? Sen är det alltid trevligt att kunna se in i ugnsluckan så att man ser hur det går med det man bakar. Har sett alldeles för många som har ugnar som är helt igentäckta med gammalt fett och annat äckligt. Det är svårt att få bort med om man inte sköter det direkt.

Ta för vana att kolla ugnen ofta

Du kan göra som jag, att alltid kolla ugnen och torka ur efter du bakat, lagat mat eller vad du nu gjort. Du kommer att tacka dig själv att du slipper stå timmar och gnugga för att det ska bli rent. 

16 Sep 2018

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!