Led belysning är ett smart val för bagerier

I varje bageri och konditori är det viktigt med god belysning i lokalen. Vid varje bakning kan det uppstå stressiga situationer och då är det viktigt att skapa en harmonisk och homogen miljö runt om sig själv och sina medarbetare. Led har förändrat världen vi lever i genom att erbjuda flimmerfri belysning som har en lugnande effekt på människor i stressiga situationer.

Håll farligt material borta från råvarorna

Det är väldigt vanligt att bagerier och konditorier använder ljuskällor i form av fluorescerande lysrör som sitter monterade i taket. Dessa lysrör innehåller farligt kvicksilver som är en tungmetall som är farlig att andas in. Ibland händer det att lysrör går sönder av flera olika anledningar och då kan även farligt kvicksilver spridas runt om i lokalen. Detta kan innebära enorma problem för ett bageri då människor både på ett direkt och indirekt plan utsätts för livsfara. Av denna anledning är det därför bättre att byta till led lysrör som är en miljövänlig ljuskälla som heller inte innehåller något farligt kvicksilver.

Återanvänd armaturen som redan finns

Till skillnad vad många tror så fungerar led tillsammans med befintliga armaturer. Detta betyder att du inte behöver byta ut din lysrörsarmatur utan kan enkelt återanvända denna för att montera i helt nya miljövänliga led lysrör. Det är viktigt att ha i åtanke att bara armaturer med glimtändare fungerar tillsammans med led lysrör utan en modifiering. I vissa fall då det saknas glimtändare krävs det hjälp av en certifierad elektriker för att montera led lysrör och godkänna installationen.

6 Feb 2017

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!