Nytt fönster i köket

Jag har länge haft tankarna på att byta fönster i köket, då det är rätt gammalt. Men samtidigt är det charmigt och det är helt. Läste lite på en blogg om fönster och det går ju att renovera fönster i stället för att byta. Då blir det som ett nytt fönster, utan att man byter eller hur. Så det kanske får bli så. Nu när det är sommar så står fönstret på vid gavel och bakningen, de sker på kvällarna, för det är alldeles för varmt på dagen. Dock tänkte jag dela med mig av ett gott recept, som passar bra att njuta av nu när det är sommar!

Körsbärspaj

Deg
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
Fyllning
ca 500 g körsbär (500 g mosvarar ca 8 dl)
3 dl gräddfil
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Gör så här
Tina körsbären om de är frysta.
Sätt ugnen på 175°C.
Deg: Blanda samman mjöl, socker och bakpulver gärna i en matberedare. Skär smöret i mindre bitar tillsätt det och ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, eller kavla ut degen gärna mellan plastfolie och lägg den i formen.
Fyllning: Kärna ur körsbären om de är färska.
Blanda gräddfil, socker, vanilj och ägg. Häll smeten i pajskalet och strö över körsbären.
Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

28 Jun 2018

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!