Skönt med avskildhet på kontoret

Många som jobbar på kontor idag, de är tvingade att sitta i såna här så kallade kontorslandskap. Det innebär att man har ett enda stort rum med skrivbord, stolar och datorer. Man får alltså samsas om en yta. Det finns så klart både fördelar och nackdelar med detta. Det är ju bra att ha nära till kollegorna, sämre är det att man kanske råkar störa varandra. Då är det bra att sätta upp bordsskärmar. En bordsskärm ser i alla fall till att ta bort en del av det störande. Sen finns det ju även såna skärmar man kan sätta på golvet och bygga in skrivborden i små egna kuber om man så säger.

Gör era kollegor glada

När jag jobbade på kontor så hade vi varje fredag fika tillsammans. Man hade ansvaret då och då att ordna med själva fikan. Jag brukade baka själv, medan andra kanske köpte färdigt. Varför inte ta och överraska dina kollegor nu på fredag och baka denna enkla kladdkaka och ta med och bjuda på?

Superenkel kladdkaka

Ingredienser

Kladdkaka
3 dl strösocker
2 st ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 gram smör
2 dl vetemjöl
Garnering
1 msk florsocker

Tillagning
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj en bakform (ca 20 cm i diameter) och pudra över lite vetemjöl.
3. Rör ihop strösocker, ägg, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner smält smör och blanda i vetemjöl till sist. Bred ut smeten i bakformen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker.

5 Mar 2020

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!