Tårta med gurkmeja!

Tårta med gurkmeja, nu tänker ni väl jag inte är riktigt klok! Men, det är inte bara gurkmeja i denna tårta, utan även en mängd andra ingredienser. Gurkmeja är för färgens skull, samt att det är riktigt nyttigt att äta det! Bland annat har det visat sig att gurkmeja bäst i test när det kommer till antiinfammatoriska egenskaper.

Receptet på tårtan

Ingredienser

Botten
sötmandel 100 g
kokosolja, smält 1 msk
honung 2 tsk
vaniljpulver 1 krm
salt 1 liten nypa
gurkmeja (valfritt) 1 krm
Fyllning
cashewnötter, blötlagda 2 dl
kokosgrädde 0.5 dl
lime, saft och rivet skal 2 st
vaniljpulver 1 krm
salt 1 liten nypa
agavesirap 2 msk
kokosolja, smält 1 dl
Mangoglasyr
mango, färsk eller fryst 150 g
kokosolja 0.5 dl
agavesirap 1 tsk
Dekoration
mango, skalad och skuren i bitar 1 st
ananasringar, delad i bitar 3 st
kokoschips 0.5 dl

Övriga frukter går även det bra att lägga på så klart!

Gör så här;

Blötlägg cashewnötterna i 1 dl kallt vatten. Låt stå i rumstemperatur minst 8 timmar, gärna över natten.

Botten. Mixa nötterna fint i matberedare. Tillsätt kokosolja, honung, vaniljpulver och salt. Blanda till en massa som går ihop. Tillsätt ev lite gurkmeja för att få en gul nyans. Täck en liten rund form, ca 15 cm i diameter, med plastfolie. Tryck ut nötmassan i botten på formen.

Fyllning. Häll av vattnet från nötterna och mixa dem tillsammans med kokosgrädde, lime, vaniljpulver, salt och agavesirap i en kraftfull blender. Det ska bli en len och krämig smet. Mixa länge och väl i omgångar och skrapa ner längs kanterna emellanåt. När du fått en slät smet, rör ner kokosolja och blanda ordentligt. Häll fyllningen i formen med nötbotten, jämna till ytan och ställ i frysen ca 60 minuter.

Mangoglasyr. Om du använder fryst mango, låt den tina och bli rumstempererad. Mixa mangon till en puré och sila genom en finmaskig sil för att få den helt slät. Använd baksidan av en sked för att få ut så mycket som möjligt, det ska bli ca 1 dl puré. Rör ner kokosolja och agavesirap, blanda ordentligt. Häll glasyren på den halvfrusna tårtan, jämna till och ställ tillbaka tårtan i frysen för att stelna helt.

Servera tårtan kall, dekorerad med färsk frukt och kokoschips.

Viktigt med kosttillskott

Att baka med saker som även är bra för kroppen är inte fel! Frukter och bär är mycket c-vitaminer till exempel. Om man inte vill stoppa sina bakverk fulla med visa saker, så finns det ju kosttillskott att äta i form av kapslar, så kan man ändå få i sig det man behöver!

15 Nov 2017

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!