Vad bakar ni till jul?

Till jul är det vanligt att man bakar en massa kakor, samt gör en massa julgodis så klart. Det är inte ovanligt heller att företag bjuder sina anställda på kakor och reklamgodis. Då fylls alla fikarum med en massa gott. Sedan är det inte fel att även ha goda saker hemma. Jag själv brukar baka en massa kakor, som jag sedan förvarar i frysen. Bland annat så bakar jag drömmar, finska pinnar, sirapskakor, bondkakor, schackrutor med mera. Sedan brukar jag göra julgodis i form av rocky road, knäck, ischoklad med mera. Dock är det mest kakor och bullar som det blir att jag bakar. Pepparkakor är ett måste och då gör jag degen själv. Det går så klart att köpa färdig deg, men godare med egen tycker jag. Ska dela med ett recept på det, så att ni med kan göra hemmagjorda pepparkakor. 

Pepparkaksdeg till hemmagjorda pepparkakor

2 msk malen kanel
2 msk malda nejlikor
2 msk malen kardemumma
1 msk malen ingefära
1 msk pomerans
1 tsk malen kryddpeppar

0,5 tsk salt
1 dl strösocker
125g smör
0,5-1 dl vatten
2 dl mörk sirap
400g vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Rör ihop rumsvarmt smör tillsammans med socker och sirap så att det blir fluffigt.

Rör ihop mjöl, bikarbonat, kryddor och salt i en separat bunke med en gaffel. Ha ner vatten och smörblandnigen i mjölet och rör ihop detta – enklast med en gaffel. Knåda ihop degen och ställ svalt ett par timmar.

Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och stansa ut figurer. Ta bort runtomliggande deg och grädda ca 5-7 minuter i 200°.

18 Dec 2019

Sockersöt, välskriven och enormt frestande... så kan man med tre ord enkelt beskriva mycakes.se såsom den var innan. Tårtkonst är en stor passion i livet och det bakas den ena fantastiska tårtan efter den andra.

Förra bloggägarens tårtor går att följa på Pinterest samt på Facebook och det är något jag verkligen rekommenderar att du gör om du är det minsta intresserad av tårtkonst!

Denna blogg handlar om bakning, design och konst - fast i ett mycket bredare perspektiv. Hoppas att du ska trivas!